Begeleiden van intervisie groepen

In drie dagdelen krijg je een repertoire aan intervisiemethoden aangereikt. Je leert hoe je in de intervisiegroep betekenisvolle gesprekken op gang kunt brengen. Binnen je eigen team, met eigen collega's. We gaan er vanuit dat intervisiebijeenkomsten soms live en soms online plaatsvinden. Daar houden we met de werkvormen rekening mee.

Wil jij online intervisie begeleiden en wil je dat op een frisse, energieke en verbindende manier doen? Doe dan mee met deze training. Je leert te werken met (online) werkvormen en krijgt methoden aangereikt die van een (online) intervisie, een persoonlijke en betekenisvolle intervisie maken. Je leert de achtergrond van het werken met werkvormen, wat het online werken anders maakt en hoe je als begeleider nog steeds kan sturen op het groepsproces.
Ervaar met deze training hoe het ook kan!

  • heb je handvatten om een succesvolle intervisiebijeenkomst te ontwerpen: online via MS Teams of tijdens een live gesprek
  • weet je welke werkvormen je kunt inzetten tijdens intervisiebijeenkomsten. Ook hier veel aandacht voor online werkvormen.
  • weet je welke methoden passen bij welke leervragen. 
  •  leer je actief met de intervisietoolkit te werken en bereidt op deze dag de eerstvolgende intervisiesessie(s) met je eigen groep voor.
  • kun je een intervisiebijeenkomst begeleiden en weet hoe je een betekenisvol gesprek op gang kunt krijgen.

Deze training is geschikt voor beginnende intervisiebegeleiders én intervisiebegeleiders die al wat meer ervaring hebben

Het is belangrijk dat je na de eerste training direct ervaring opdoet met het begeleiden van intervisiebijeenkomsten. Leren en ervaren gaan hand in hand.

Na deze basistraining kun je ook de verdiepende training volgen.

 

 

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
3 dagdelen

SKJ punten
7,5

Accreditatienummer
SKJ212573

Kosten
€ 395,-