Webinarreeks door Radboud Academy: Hoe ontsnap je aan de wereld van verslaving?

In 3 online avondsessies wordt je bijgepraat over de laatste wetenschappelijke inzichten over verslavingsproblematiek en verwerk je deze kennis actief aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden en gesprekken met collega's. De webinars worden gegeven in samenwerking met Radboud Academy en RadboudCSW.

Achtereenvolgens komen de volgende thema's aan bod:

  1. Verslaving een hersenziekte? Over verslaving in het brein
    Verslaving en middelengebruik bij adolescenten
  2. Betere samenwerking en gebundelde krachten bij verslavingsproblematiek

Het onderzoek naar verslaving wordt laagdrempelig gepresenteerd en tot leven gebracht en gekoppeld aan zowel theorie als praktijk van jeugdzorg en – bescherming.

Tijdens de webinars is er ruimte voor kennisoverdracht en interactieve werkvormen, waardoor deelnemers aan de hand van reflectie en intervisie de vertaalslag maken naar hun eigen werkcontext. Een moderator ondersteunt het gehele proces. Naast inhoudelijke verdieping is er veel ruimte voor vragen, discussie en toepassing van de deelnemers.

Na deze training weet je hoe je cliënten beter kunt begeleiden en samen met hen en andere betrokken hulpverleners tot oplossingen kunt komen.

Jeugdzorgprofessionals die werken met cliënten met verslavingsproblematiek. Er wordt specifiek aandacht besteed aan verslaving bij cliënten met een licht verstandelijke beperking.

In de webinars werk je met jouw eigen praktijkvoorbeelden. Denk van tevoren goed na welke casussen relevant zijn.

 

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
3 avondsessies

SKJ punten
6

Accreditatienummer
SKJ211071

Kosten
€ 345,-