Terug naar het overzicht

Alles wat je wilt weten over het werk van de jeugdzorgwerker en de doelgroep van de WSG en DJGB

  • Duur 1 dag
  • Kosten €160,00
  • Registerpunten

Hoe ziet een dag eruit van een jeugdbeschermer, een jeugdreclasseerder of een pleegzorgwerker? Wat is nu precies de taak van de jeugdzorgwerker en hoe ervaren zij dit? En met welke gezinnen werken zij? Je krijgt beter zicht op de relatie tussen het werk dat jij doet binnen de bedrijfsondersteuning en de jeugdhulp in de praktijk.

De William Schrikker heeft een heel specifieke doelgroep: ouders of kinderen met een (licht verstandelijke) beperking. De Jeugd- en gezinsbeschermers (DJGB) werken daarentegen vaak met met hoog opgeleide ouders, die verwikkeld zijn in een complexe scheiding. Hoe bepaalt de doelgroep je manier van werken? En wat betekent nu precies 'Er zijn als het moet' en 'Beschermen en Versterken'?  

Een afwisselende dag waarin je alles te weten komt over het werk van de jeugdzorgwerker en de doelgroep van beide organisaties. Drie jeugdzorgwerkers uit de praktijk (een jeugdreclaseerder, een jeugdbeschermer en een pleegzorgwerker) verzorgen deze trainingsdag en vertellen uit eigen ervaring.

Doelen:

  • Meer weten over de werksoorten (jeugdbescherming, jeugdreclassering, Pleegzorg en Zorg & Wonen).
  • Meer weten over de doelgroep en de specialisatie van de WS en DJGB.
  • Meer kennis over de transitie en de rol van gemeenten. Welke invloed heeft dit op de uitvoering van het werk?
  • Je ziet de relatie tussen het werk dat jij doet binnen de bedrijfsondersteuning en het primaire proces.


  

Programma's

Hieronder ziet u de programma's waarvoor u zich kunt aanmelden.

Vragen?

Neem contact op met Expertisecentrum William Schrikker.

Op de wachtrij plaatsen?

U kunt zich op de wachtrij plaatsen zodat u bij een volgende startdatum direct geinformeerd en/of aangemeld kunt worden. Klik hier voor het wachtrij aanmeldformulier.