Terug naar het overzicht

Alles wat je wilt weten van de jeugdzorgwerker bij Partners voor Jeugd

  • Duur 1 dag
  • Kosten €160,00
  • Registerpunten

Hoe ziet een dag eruit van een jeugdbeschermer, een jeugdreclasseerder of een pleegzorgwerker? Wat is nu precies de taak van de jeugdzorgwerker en hoe ervaren zij dit? 

Waar gaat de training over?

Deze training gaat over de praktijk, het primair proces. De jeugdzorgwerker vertelt vanuit welke visie hij werkt en wat het betekent om binnen het juridisch kader kinderen en (pleeg)ouders te begeleiden.

De William Schrikker heeft een heel specifieke doelgroep: ouders of kinderen met een (licht verstandelijke) beperking. De Jeugd- en gezinsbeschermers (DJGB) werken daarentegen vaak met hoog opgeleide ouders, die verwikkeld zijn in een complexe echtscheidingen. 

Voor wie is deze training bedoeld?

Medewerkers van Partners voor Jeugd die niet in de uitvoering werken. Collega’s van Bedrijfsondersteuning, het Expertisecentrum en ZOPP bijvoorbeeld.

Wat kun je na afloop van deze training?

Je krijgt een beter beeld van het primair proces, het werken in een Gecertificeerde Instelling (GI), het juridisch kader en de visie van onze organisatie.

Wat is handig om vooraf te weten?

Je kunt op www.jeugdzorgleertonline.nl al veel informatie vinden over het werk van de jeugdzorgwerker en de doelgroep van Partners voor Jeugd. Als je (nog) geen inlogcode hebt om deze online omgeving te bezoeken, vraag ernaar bij je leidinggevende of bij opleidingen@wsg.nu

Doelen:

Meer weten over de werksoorten (jeugdbescherming, jeugdreclassering, Pleegzorg en Zorg & Wonen).

Meer weten over de doelgroep en de specialisatie van de WS en DJGB.

Meer kennis over de transitie en de rol van gemeenten. Welke invloed heeft dit op de uitvoering van het werk?

Je ziet de relatie tussen het werk dat jij doet binnen de bedrijfsondersteuning en het primaire proces.

Programma's

Hieronder ziet u de programma's waarvoor u zich kunt aanmelden.

Vragen?

Neem contact op met Expertisecentrum William Schrikker.

Op de wachtrij plaatsen?

U kunt zich op de wachtrij plaatsen zodat u bij een volgende startdatum direct geinformeerd en/of aangemeld kunt worden. Klik hier voor het wachtrij aanmeldformulier.