Wat is het logische verband tussen je Plan van Aanpak en je Verzoekschrift verlenging OTS.
‘In het tweede deel van de training ga je aan de hand van voorbeeldcasussen oefenen met privacyvraagstukken. Aan bod komt informatie delen (met wie, welke afwegingen maak je) informatie opvragen (met en zonder toestemming) en de rechten van betrokkenen (waaronder inzage en afschrift).
Welke informatie heeft de rechter nodig om het verzoek te kunnen beoordelen? In deze training krijg je de aanwijzingen die je nodig hebt om snel en effectief je verzoekschriften te schrijven.
Voorbereiding:
- Ter voorbereiding doorloop je de modules in de online leeromgeving
- Uiterlijk één week voor de training lever je de schrijfopdracht in via de online leeromgeving; zonder ingeleverde schrijfopdracht kan je niet deelnemen aan de training.
De wetgeving rondom privacy is best ingewikkeld. Naast een aantal hoofdregels zijn er ook vele uitzonderingen. Vaak is het antwoord ook een kwestie van belangen afwegen. Je leert om te gaan met de regels en hoe je de regels uit het Privacyreglement praktisch kunt toepassen in je werk.
jeugdzorgwerkers van GI’s
De training 'Van plan van aanpak naar verzoek / privacy' bestaat voor een deel uit zelfstudie en 1 dagdeel online training.
Voor de zelfstudie doorloop je de digitale blokken die je kan vinden verderop in de online leeromgeving bij de training 'Plan van Aanpak naar verzoekschrift verlenging OTS en Privacy’.
Let op! De digitale blokken doorloop je vóór de fysieke training. Ook de schrijfopdracht lever je in vóór de training. Zorg dat je het verzoekschrift bij de hand hebt tijdens de training, we gaan er in de training mee aan de slag.
Volg vooraf de e-module Privacy en lees de toelichting bij het Privacyreglement.
Noteer een aantal vragen uit je eigen caseload.
Als je de e-module niet hebt gevolgd, is deelname niet mogelijk.