Met de beroepsregistratie, de beroepscode en het tuchtrecht voor jeugdzorgwerkers komt de professionele autonomie van de jeugdhulpverlener in een nieuw daglicht te staan. In deze training onderzoeken we de betekenis van deze professionele autonomie, de kansen die dit biedt en de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt.
In deze training onderzoeken we de betekenis van deze professionele autonomie, de kansen die dit biedt en de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt. In deze training wordt gezamelijk gewerkt met de beroepscode. En wordt aan de hand van casuistiek Tuchtrecht uitgelegd en besproken.
- Je weet wat ‘professionele autonomie’ betekent in het werken met cliënten, het samenwerken met collega’s en andere organisaties en in relatie tot de eigen organisatie.
- Je bent bekend met de beroepscode en richtlijnen in de jeugdhulp.
- Je kunt jouw beroepsethisch handelen moreel onderbouwen met het oog op de beroepscode en richtlijnen jeugdhulp.
- Je hebt de nodige kennis over tuchtrecht en je bent bekend met de procedure.
- Je weet wat vastgelegd is in het professioneel statuut.
- Je weet welke professionele verantwoording een jeugdzorgwerker moet kunnen afleggen en hoe je dat doet binnen je organisatie.
Jeugdzorgwerkers
Voorafgaand aan en gedurende deze training doorloop je via een online leerplatform het zelfstudiegedeelte van deze training. Een onderdeel daarvan is de e-module Beroepscode en tuchtrecht.
Om te voldoen aan de criteria van SKJ voor de trainingen over Beroepscode en tuchtrecht wordt de training afgesloten met een praktijkopdracht. Deze wordt uiterlijk 3 weken na de laatste trainingsdag ingeleverd bij de trainer.
Handig om te weten: