Masterclass Friso van Doesburg: Groei in de Jeugdzorg!

Friso van Doesburg en Jeugdzorg Leert delen een missie: jeugdzorgprofessionals laten groeien in de praktijk, zodat zíj op hun beurt kunnen bijdragen aan het goed (op)groeien van de kinderen, jongeren en ouders waar zij mee samenwerken!

Deze tweedaagse training focust op groei, succes en perspectief. Voor jou als professional én voor de gezinnen waar je mee samenwerkt. Je duikt met elkaar in vragen als: wat is nou écht belangrijk om een helpende relatie met kind en gezin aan te gaan? En waardoor blijf jij als professional gemotiveerd en geïnspireerd?

Na een ruime maand tref je elkaar weer en kijk je terug op de weken na de tweedaagse: heeft deze (her)nieuw(d)e motivatie en inspiratie iets teweeggebracht in je dagelijkse praktijk? Ben je daadwerkelijk gegroeid en hoe kun je deze groei voortzetten?

In deze tweedaagsetraining en reflectie doorloop je 7 stappen

Ont-moeten
Waarschijnlijk weten kind en gezin al veel over de ingezette hulpverlening en problemen, maar: hoeveel weet jij over de jongere?

Emoties
Emoties doen elke dag weer een beroep op ons. In hoeverre ben jij baas over je eigen gevoel en wat kun jij vertellen over je eigen emoties.

Gewone dingen
Er zijn ontzettend veel behandelmethodes ontwikkeld. Maar welke gewone dingen helpen ook?

Verbinden
Ben jij naast professional ook ondernemend en kun jij het talent van kind jongere en gezin verbinden aan een plek binnen de samenleving?

Talent
Talent is overal. Wat is die van jou en die van de gezinsleden? En hoe kun je elkaar hierin versterken.

Werkstijl
We hebben allemaal een eigen manier van werken. Kun je elkaars werkstijl benutten om de ambitie van de gezinsleden te verstevigen?

Succescanvas
De tool om eenvoudig alles wat je hebt geleerd toe te passen. Lukt het jou om samen met het gezin de canvas in te vullen?

Na het afronden van de training is jouw blik op het werkveld gegroeid. Je kijkt meer naar wat de leden van het gezin goed kunnen en welke kwaliteiten zij hebben die helpend zijn om mee te kunnen doen binnen de samenleving.
Ook ontvang je een groeicanvas, een handige tool die je kunt inzetten ter ondersteuning van wat je hebt geleerd in de training.

Na het voltooien van de training heb je meer kennis over jouzelf en over hoe je kinderen en ouders met de blik vooruit kunt ondersteunen en motiveren in datgene waar mogelijkheden zich aandienen.
Ook weet je hoe je kunt inzetten op haalbaar perspectief zodat ouders en opgroeiende kinderen en jongeren met succes mee kunnen doen binnen de samenleving. Je ontvangt tevens een certificaat van deelname en het absolute geheim van succes.
 

Deze training is voor jeugdzorgprofessionals, die in een van de GI's werken die aangesloten zijn bij Jeugdzorg Leert.

Inschrijven

Inschrijven? Log hier in.


Nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Masterclass Friso van Doesburg: Groei in de Jeugdzorg! 9, 16 oktober en 20 novemebr2024
09 oktober 2024 09.30 - 16.30
Partners voor Jeugd (hoofdkantoor Amsterdam) Online via Teams
Friso van Doesburg
14 van 16
Inschrijven
Praktische informatie

Duur
2 dagen en een reflectiebijeenkomst

SKJ punten
21,00

Accreditatienummer
SKJ211262

Kosten
€ 820,-

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.
Survey sluiten
Vragenlijst

Wil je kort de tijd nemen om 3 korte vragen te beantwoorden?

Bezoek je deze website nu om je omruil van je telefoon van Partners voor Jeugd te plannen? Dan mag je deze vragenlijst negeren.