Juridisch kader Pleegzorg

De training Juridisch Kader Pleegzorg beoogt pleegzorgwerkers te instrueren op het juridische vlak en ervoor te zorgen dat zij weten binnen welke juridische kaders zij werken. Zij werken met een wettelijke opdracht en op basis van een contract met het individuele pleeggezin. Zij hebben rechtstreeks te maken met gezinnen en kinderen die zelf tegen belemmeringen aanlopen, maar ook met jeugdbeschermers die kinderbeschermingsmaatregelen uitvoeren. Pleegzorgwerkers raken door deze training bekend met de verschillende juridische thema’s binnen hun werk en krijgen handvatten voor het oplossen van juridische problemen in de uitvoering.

Deze training gaat over de onderwerpen: 

  • juridisch kader Pleegzorg
  • oefenen met voorbeelden uit de praktijk
  • privacy

Na het volgen van deze training is de pleegzorgwerker in staat zijn/haar werkzaamheden uit te voeren binnen de daarvoor geldende juridische kaders. Ook weet de pleegzorgwerker wie bevoegd is om beslissingen te nemen ten aanzien van het kind en welke rechtsbescherming betrokkenen hebben bij de pleegzorgplaatsing. De pleegzorgwerker is daarnaast in staat om juridisch inhoudelijke vraagstukken te beantwoorden en kent zijn/haar eigen juridische positie, de positie van de betrokkenen bij het kind en die van de jeugdbeschermer met wie hij/zij nauw samenwerkt. 

Pleegzorgwerkers, clustermanagers en gedragswetenschappers van de WSGV

De training bestaat uit een deel zelfstudie in een online leeromgeving (1 uur)

En een afsluitende fysieke bijeenkomst met het gebiedsteam (5 uur)

Het is in principe niet mogelijk zonder de online leeromgeving doorlopen te hebben deel te nemen aan de fysieke bijeenkomst

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
5 uur

SKJ punten
5,00

Accreditatienummer
SKJ215294

Kosten
€ 850 per teamtraining en € 25 p.p. voor ELO

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.