Externe teamtraining | Hechting in beeld

Training op maat voor een teamĀ over het belang van een veilige hechting voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je als professional gezinssystemen kunt ondersteunen en uitleg kunt geven aan samenwerkingspartners.

Verhalen, ervaringen en hechtingsstijlen adhv de cirkel van veiligheid.
De Bouwstenen van Hechting doorlopen. Gedrag van het kind dat voortkomt uit onveilige hechtingservaringen koppelen aan de bouwsteen waar nood ligt. Hoe kun je als professional de Bouwstenen van hechting gebruiken om het gezinssysteem te ondersteunen en pleegouders sensitief te maken voor hechtingssignalen van het kind.
In deze module zitten ervaringsopdrachten en theorie over hechting em hechtingsstijlen.

Oefenen met eigen praktijkvoorbeelden hoe je vanuit de bouwstenen kinderen kunt helpen met hechten en het gezinssysteem kunt ondersteunen. Het kind heeft ervaringen met hechting, maar ook de pleegouders/gezinshuisouders/opvoeders hebben hun hechtingsgeschiedenis. In deze module staan we ook stil bij de eigen hechtingsgeschiedenis van pleegouders.
Jij als professional neemt daarin ook jouw hechtingsgeschiedenis mee. Bewustwording van hoe de hechtingsgeschiedenis van pleegouders, kind en hulpverlener elkaar raken.
In deze module worden de methodieken Video Interactie Begeleiding – gehechtheid en Sherborne samenspel toegelicht. Dit zijn methodieken die ondersteunend zijn bij het versterken van een veilige hechtingsrelatie tussen kind en pleegouders. De WSGV heeft beide methodieken in huis.

Hechting strategieën herkennen bij kinderen.

Door een hechtingsbril kijken naar de ontwikkeling van kinderen.

Inzicht in de rol van de eigen gehechtheidsontwikkeling en die van ouders/opvoeders.

Handvatten en tips toepassen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat kinderen en hun ouders/opvoeders nodig hebben.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
2 dagdelen (in overleg)

SKJ punten
8

Accreditatienummer
SKJ216001

Kosten
op aanvraag