Teamtraining | Grootste zorg en doelen

Grootste zorgen schrijven... wie worstelt er niet mee? De ene collega zegt dat je met je eigen naam moet beginnen, een ander zegt dat je dat juist niet moet doen, en dan de doelen; wanneer is dat nou SMART? Welke woorden kun je wel en welke beter niet gebruiken bij het formuleren van het doel?

In deze training leer je grootste zorgen duidelijk, concreet en begrijpelijk formuleren zodat ouders het begrijpen én je er een logisch doel aan kunt koppelen.
Dit alles volgens bestaande instructies en voorbeelden.
Aan het eind van dit dagdeel heb je in ieder geval één herschreven grootste zorg en doel waar je tevreden over bent!

Wat leer je tijdens deze training:

1. Grootste zorgen schrijven: je leert hoe je de kern van de maatregel in begrijpelijke taal opschrijft zodat de ouder denkt: 'Dit wil ik niet voor mijn kind!'

2. Doelen formuleren: je krijgt inzicht in de kunst van het formuleren van heldere, meetbare en haalbare doelen. Je leert doelen op te stellen die daadwerkelijk bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid van het kind.

Na deze training ben je in staat om de grootste zorg in de kinderbeschermingsmaatregel te analyseren en verwoorden. Je zult duidelijke, concrete doelen formuleren zodat je ouders en kinderen stimuleert tot verandering.

Wil je je na deze training verder ontwikkelen? 
Kijk dan ook eens naar de training CB voorzitten!

 

Deze training is voor alle jeugdbeschermers en gedragswetenschappers van WSS JBJR

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
1 dagdeel

SKJ punten
geen

Accreditatienummer
-

Kosten
Teamprijs op aanvraag