ITB Harde Kern Aanpak

Je komt in de praktijk veel jongeren tegen die regelmatig ernstige delicten plegen. Hoe benader jij deze jongeren? Op welke manier ondersteun jij hen in het leren te stoppen met dit gedrag? In deze training leer je een specifieke begeleidingsaanpak toe te passen door het creëren van een nieuwe context.

Deze training draait om de vraag hoe je als jeugdreclasseerder een nieuwe context voor een jongere kunt creëren. Denk hierbij aan het formeren van een gerichte dagbesteding en positieve sociale contacten. ITB staat voor intensieve trajectbegeleiding via een Harde Kern-aanpak. Deze is erop gericht het plegen van ernstige delicten te beëindigen. De training sluit aan bij leervragen, dilemma’s en knelpunten uit de praktijk.

Je ervaart tijdens deze tweedaagse hoe je specifieke handvatten toepast. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende werkvormen zoals interactieve presentaties, opdrachten in subgroepen, individuele opdrachten en praktijksimulaties. Je krijgt als deelnemer een actieve rol en er is veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling op dit gebied.

  • Je hebt inzicht gekregen in de Harde Kern-aanpak
  • Je weet hoe je delictgerichte gedrags- en denkpatronen kunt uitbouwen
  • Je bent toegerust om methodische uitgangspunten toe te passen in de praktijk

Deze tweedaagse training is bedoeld voor medewerkers in de jeugdreclassering.

  • Reflectieverslag/verwerkingsopdracht na afloop van de training.
  • Het vooraf voldoende afronden van de e-module JR Juridisch is een instapeis!

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
2 dagen

SKJ punten
21.95

Accreditatienummer
SKJ209808

Kosten
€ 575,-