Masterclass Schoolverzuim

Doorgaans betreft 30% tot 50% van alle jeugdreclasseringzaken schoolverzuimzaken, waarin jongeren puur op grond van het overtreden van de Leerplichtwet begeleiding door de jeugdreclassering krijgen opgelegd. Dit is aanleiding geweest een landelijke methode te ontwikkelen; 'Methodische handreiking schoolverzuim jeugdreclassering'. Deze methodische handreiking schoolverzuim sluit aan bij de algemene erkenning van de ernst van schoolverzuim, van de specifieke problematiek en van het belang van een effectieve aanpak. Deze methodische aanpak legt een belangrijke onderlegger voor uitvoering van de jeugdreclasseringsmaatregel in schoolverzuimzaken en biedt methodische uitgangspunten voor deze workshop.

  • heeft de deelnemer kennis van wetgeving, methodische inzichten en de inzet van risicotaxatie in de aanpak van schoolverzuim door jeugdreclassering;
  • kan de deelnemer methodische uitgangspunten vertalen in zaken waarin sprake is van overtreding van de leerplichtwet;
  • heeft de deelnemer kennis van de taken en verantwoordelijkheden van ketenpartners en kan de deelnemers aangeven hoe hij met hen kan samenwerken in het voorkomen van schoolverzuim.

Alleen bestemd voor medewerkers van Leger des Heils Jeugdbescherming en Reclassering.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
1 dagdeel

SKJ punten
3

Accreditatienummer
SKJ205161

Kosten
€ 0,-

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.
Survey sluiten
Vragenlijst

Wil je kort de tijd nemen om 3 korte vragen te beantwoorden?

Bezoek je deze website nu om je omruil van je telefoon van Partners voor Jeugd te plannen? Dan mag je deze vragenlijst negeren.