Persoonlijke effectiviteit

  • "Ik zou graag effectiever en efficiënter willen (samen)werken"
  • "Soms vraag ik me af ‘ik ben wel druk, maar ben ik wel met de goeie dingen bezig?"
  • "Hoe houd ik regie en invloed op wat ik doe?"

In deze training gaan we in op dit soort vragen en neem je jouw gedrag onder de loep.

In deze interactieve training werk je aan het vergroten van je persoonlijke effectiviteit. Wat doe je, hoe doe je dat en wat is het effect ervan? Je vergroot je repertoire in houding en gedrag waardoor je meer regie kunt nemen en invloed uit kunt oefenen op je werk.

Het gaat over het slim inzetten van je beschikbare tijd, mensen waarmee je samenwerkt in beweging te krijgen, zorgen voor randvoorwaarden waardoor jij optimaal tot je recht komt. Het doel is om vanuit positiviteit en ontspanning jouw bijdrage te leveren en goed aan te sluiten bij anderen. Hiervoor krijg je verschillende tools aangereikt die in combinatie met (zelf)reflectie en uitwisseling met andere deelnemers een ‘boost’ geven aan je persoonlijke effectiviteit.   

Wil je deze training op maat voor je team, stuur dan een mail naar opleidingen@wsg.nu

Na afloop van deze training heb je goed zicht op jouw gedrag: hoe ziet het eruit en waar komt het vandaan? Daarbij heb je ook een beeld waar voor jou aanknopingspunten zitten om je gedrag bij te sturen zodat je effectiever wordt. 

Als je de inzichten en tools toepast, dan:

  • Kun jij goed aansluiten bij mensen met een andere leer- en communicatiestijl. Gesprekken verlopen vlotter en samenwerken wordt eenvoudiger.
  • Stuur jij op de juiste randvoorwaarden als je (samen)werkt zodat jij op een prettige manier kunt laten zien wie je bent en waar je goed in bent. Je voelt je energiek en je samenwerking met anderen verloopt gemakkelijker.
  • Kun jij situaties die normaal gesproken spanning bij je oproepen nu vanuit ontspanning aanvliegen. Met een positieve invalshoek en krachtig gedrag voeg jij waarde toe en bewaak je je grenzen.
  • Weet jij in verschillende situaties met jouw insteek de juiste snaar te raken waardoor je meer invloed uit kunt oefenen. Je weet mensen te overtuigen en in beweging te krijgen.
  • Ben jij in staat om regie over je tijd(besteding) te nemen. Je krijgt meer gedaan.

Deze training is specifiek bedoeld voor jeugdzorgwerkers. Vanuit die werkpraktijk reflecteer je en wissel je ervaringen uit met vakgenoten. En met ervaringen uit de praktijk van jeugdzorgwerkers geven we handen en voeten aan modellen en theorieën die aan de orde komen.

Voorafgaand aan de training krijg je een aantal voorbereidende opdrachten toegestuurd en in de periode tussen de twee trainingsdagen experimenteer je met nieuw gedrag. 
Deze training heeft een SKJ-accreditatie. Je krijgt dit certificaat als je voorafgaand aan de eerste dag kunt aantonen dat je de voorbereidende oefeningen hebt gedaan. Als je de voorbereiding niet hebt afgerond, krijg je geen certificaat. 

Deze training gaat niet in op hoe je handiger wordt in het gebruik van Outlook-agenda of het beheer van je e-mail. 

Inschrijven

Inschrijven? Log hier in.


Nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Persoonlijke Effectiviteit (7 oktober en 11 november)
07 oktober 2024 09.30 - 16.30
Partners voor Jeugd (hoofdkantoor Amsterdam)
Jan Simon Brouwer
6 van 12
Inschrijven
Praktische informatie

Duur
2 dagen

SKJ punten
nnb

Accreditatienummer
In aanvraag

Kosten
€ 450,-

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.
Survey sluiten
Vragenlijst

Wil je kort de tijd nemen om 3 korte vragen te beantwoorden?

Bezoek je deze website nu om je omruil van je telefoon van Partners voor Jeugd te plannen? Dan mag je deze vragenlijst negeren.