Grip op je gesprek, met de Roos van Leary

Je herkent het vast: gesprekken die niet lekker lopen. Met klanten, cliënten, kinderen en jongeren, met collega's.... in allerlei verschillende situatie kun je in zo'n lastig gesprek belanden.

Terwijl het ene gesprek soepel loopt en je met een energiek en voldaan gevoel uit het gesprek komt, zuigt het andere gesprek je helemaal leeg. Het voelt alsof je heel hard hebt gewerkt zonder resultaat, of het lijkt misschien juist alsof je geen enkele invloed in het gesprek kon uitoefenen omdat de ander het helemaal overnam. Je ervaart hoe je gesprekspartner(s) en jij vastzitten in een patroon dat niet werkt.

In verschillende situaties kun je te maken krijgen met lastige gesprekken: een (telefoon)gesprek met iemand die boos is en niet tot rede te brengen lijkt, een gesprek met iemand die maar niet in beweging te krijgen is, óf juist voortdurend de lead neemt en geen enkele andere ruimte laat voor de ander.

Hoe krijg je diegene die niet in beweging te krijgen lijkt tóch in beweging? Hoe zorg je dat jij óók duidelijk kunt maken wat jij wilt bij iemand die je geen ruimte geeft? In deze training gaan we aan de slag met de Roos van Leary om te ontdekken welke posities je als gesprekspartners kunt innemen in gesprekken en welke reactie dat vervolgens oproept. Van daaruit leer je wat je kunt doen om de ander in beweging te krijgen en daarmee zelf grip op je gesprek te houden. Ook besteden we aandacht aan situaties waarin het patroon zó hardnekkig blijkt te zijn, dat een extra interventie nodig is om die beweging te krijgen.

 

Na het volgen van deze training herken je verschillende interactiepatronen, kun je deze doorbreken én heb je nog een extra middel achter de hand om in de meest hardnekkige patronen beweging te creëren. Je krijgt grip op je gesprek!

Deze training is voor iedereen die te maken heeft met lastige gesprekken. Dat kunnen gesprekken met collega's, kinderen, jongeren, cliënten, werknemers en klanten zijn. 

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
1 dag

SKJ punten
6,00

Accreditatienummer
SKJ209548

Kosten
€ 400,-

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.
Survey sluiten
Vragenlijst

Wil je kort de tijd nemen om 3 korte vragen te beantwoorden?

Bezoek je deze website nu om je omruil van je telefoon van Partners voor Jeugd te plannen? Dan mag je deze vragenlijst negeren.