Hechting in beeld (voor jeugdbeschermers)

Training van 3 dagdelen over het belang van een veilige hechting voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je als professional gezinssystemen kunt ondersteunen en uitleg kunt geven aan samenwerkingspartners

De training bestaat uit 3 modules van elk 2 uur:

  1. Verhalen, ervaringen en hechtingsstijlen adhv de cirkel van veiligheid. Introductie gehechtheid en gedrag koppelen aan eigen praktijk.
  2. Bouwstenen van hechting van het kind en van ouders/opvoeders. Wat is de betekenis van gedrag van het kind en hoe kun je daar als professional op afstemmen om het gezinssysteem te ondersteunen om het kind te helpen in zijn hechtingsontwikkeling. Kijken naar de eigen gehechtheidsrepresentatie. Wat doet dit met jezelf/ouders/opvoeders.
  3. Oefenen met eigen praktijkvoorbeelden hoe je vanuit de bouwstenen kinderen kunt helpen met hechten en het gezinssysteem kunt ondersteunen.

Ondersteuningsmogelijkheden vanuit de WSGV.

Hechting strategieën herkennen bij kinderen.

Door een hechtingsbril kijken naar de ontwikkeling van kinderen.

Inzicht in de rol van de eigen gehechtheidsontwikkeling en die van ouders/opvoeders.

Handvatten en tips toepassen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat kinderen en hun ouders/opvoeders nodig hebben.

Jeugdzorgwerkers  die meer willen leren en ervaringen willen delen over het werken met gezinssystemen met kinderen met hechtingsproblematiek en hun samenwerkingspartners.

Theorie, praktijkervaringen en praktische oefeningen wisselen elkaar af. Van de deelnemers wordt een actieve houding verwacht.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
3 dagdelen

SKJ punten
8

Accreditatienummer
SKJ216001

Kosten
Prijs op aanvraag