Kindermishandeling: alles over

Werk jij in de (jeugd)zorg en moet jij handelen conform de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling? En heb jij vragen over kindermishandeling, in gesprek met kinderen over kindermishandeling, in gesprek met opvoeders over (on)veiligheid, de risico- en beschermende factoren, de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld en nog veel meer rondom dit onderwerp?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Wil jij tevens de opleiding volgen over seksuele ontwikkeling en opvoeding? Dat kan! Lees hierover meer bij ‘wat is handig om vooraf te weten’.

In het zelfstudie gedeelte van deze training gaan we ons richten op wat kindermishandeling eigenlijk is, bekijken we de verschillende vormen en verdiepen we op de lange termijn gevolgen, risico- en beschermende factoren. We kijken naar de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en naar hoe je signaleert.

In de online training gaan we verder inzoomen op kindermishandeling en huiselijk geweld. We gaan het op verschillende manieren hebben over jouw eigen normen, waarden en grenzen.

In de eerste fysieke training oefenen we gesprekken met kinderen over kindermishandeling en het gesprek met ouders/verzorgers over (on)veiligheid.

In de tweede fysieke training zoomen we in op het veiligheidsplan. Hoe is deze in te zetten, waar is het plan voor bedoelt en hoe maak je een veiligheidsplan.

Na deze training, heb jij kennis over:

  • de verschillende vormen van kindermishandeling;
  • de signalen en waar je op dient te letten bij signaleren;
  • de risico- en beschermende factoren;
  • de lange termijn gevolgen;
  • de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Na deze training kun jij:

  • (beter) met kinderen in gesprek over kindermishandeling;
  • (beter) met ouders in gesprek over (on)veiligheid.

Alle werkers die werkzaam zijn in (jeugd)zorg en in hun dagelijks werk te maken hebben met kinderen en gezinnen. (Jeugd)zorg werkers die moten werken conform de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Zowel in het vrijwillig als wel het gedwongen kader.

Deze training is ook heel geschikt om met je hele team te volgen.

Deze opleiding wordt als ‘blended learning’ aangeboden. Super fijn, want zo kun jij zelf inplannen wanneer je met de leerstof aan de gang gaat en wanneer je je inschrijft voor de trainingen. Alles overzichtelijk in een online leeromgeving waar jij na aanmelding een inlog voor krijgt. 

De opleiding bestaat uit 1 online bijeenkomst en 2 bijeenkomsten op locatie. 

Daarnaast doorloop jij zelfstudie in een online leeromgeving.

Bij deze opleiding ontvang je het ‘Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling’. à €49,95. 
Voordat de opleiding start, krijg jij dit thuis opgestuurd. Het boek is in de prijs van de training inbegrepen.

Als vervolg op deze training bieden we ook een programma over seksuele ontwikkeling en opvoeding. Als je beide trajecten volgt, heb je een compleet programma over kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik gevolgd!

Wil je hier meer over weten? Kijk en lees dan verder op deze pagina.

 

 

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
2,5 dagen

SKJ punten
17,00

Accreditatienummer
SKJ212551

Kosten
€ 815,-