De gedragswetenschapper: coaching, werkbegeleiding en consultatie - verdieping

Deze training is een vervolg op de 3-daagse training De gedragswetenschapper: coaching, werkbegeleiding en consultatie - de basis en gaat in op lastige werksituaties zoals negatieve feedback geven.

1 dag fysieke training en een halve dag online intervisie.  

 We gaan verder waar we gebleven zijn en zoeken de verdieping vanuit je plan van aanpak en op de voor jouw lastige situaties in de dagelijkse praktijk. Je krijgt handvatten waar je zelfstandig mee kunt oefenen tijdens de training en in de praktijk.

        De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan de orde:

1. De passende begeleidingsstijl kiezen

H Hoe pas je jouw ondersteuning zo goed mogelijk aan op de medewerker? Iedere medewerker is immers anders. Het model van           i Situationeel Begeleiden helpt je om te kijken naar competenties en motivatie van je medewerkers en hoe deze zich tot elkaar v verhouden. Of te wel: wat kan en wil iemand. Op basis daarvan kun je voor een passende begeleiding kiezen: corrigeren, coachen,         instrueren of delegeren.

2.  Gerichte feedback geven

   Wat kan je doen als er op de werkvloer, in een casus of in jullie samenwerking iets gebeurt met een negatief effect op de uitvoering          van het werk? Het is dan van belang om zo gericht mogelijke feedback te geven. Aan de hand van een checklist gaan we dit   tttoepassen in de training en in de praktijk.

   Dus wil jij: je nog verder ontwikkelen in je rol van coach als gedragswetenschapper?

Dan is deze training iets voor jou!

      Heb je inzicht in het model van Situationeel Begeleiden, waardoor je medewerkers beter kunt begeleiden

      Ben je flexibeler in je stijl van begeleiden, afhankelijk van de situatie en de medewerker

      Kun je gericht negatieve feedback geven

      Pas je gerichte feedback toe als onderdeel van jouw begeleidingsstijl.

Gedragswetenschappers die eerder de 3-daagse training "De gedragswetenschapper: coaching, werkbegeleiding en consultatie - de basis"  hebben gevolgd.

 Alle deelnemers worden voorafgaand aan de training digitaal benaderd om vragen te beantwoorden, om zo stil te staan bij de huidige eigen situatie na de basistraining. Op basis van de antwoorden kunnen we de training zo goed mogelijk aan laten sluiten op jullie praktijk.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
1,5 dag

SKJ punten
geen

Accreditatienummer
geen

Kosten
€ 700,-