Professional zorg voor jezelf!

‘Als ik mijn werk goed doe, hebben mijn beslissingen een levenslange impact’.

Als jeugdbeschermer zie je dagelijks wat je betekent voor anderen. Dag in dag uit omgaan met emoties van anderen, trekt een wissel op je energie, bevlogenheid en eigen emoties. Hoe kun je je werk goed doen, zonder voorbij te gaan aan je eigen grenzen en behoeften? Hoe kan je anderen aanspreken op hun rol en verantwoordelijkheid? En hoe zorg niet alleen goed voor je cliënten, maar ook voor jezelf? Dit leertraject ondersteunt je in het versterken van je veerkracht, je inzetbaarheid, professionele intuïtie en integriteit.

Belangrijk uitgangspunt voor deze training is dat je ‘jezelf als instrument' meeneemt in je werk. Inclusief alle patronen, talenten en valkuilen altijd meeneemt. Het programma is samengesteld met input van een aantal collega's van WSSJBJR, JB Gelderland, JB Brabant.
Je verkent begrippen als 'intuïtie' en 'inegriteit' en reflecteert op hoe jij je staande houdt in het werk.

De bijeenkomsten bestaan uit een ochtenddeel gericht op het opdoen van nieuwe inzichten en een middagdeel met toepassing, praktijksimulaties en/of een moreel beraad.
Tussen de bijeenkomsten is er een online 'terugblik-moment' waarop je de toepassing in de praktijk bespreekt. In de online sessies komt een aantal zelfzorgoefeningen terug, zodat je deze ook met je collega's uit je eigen team kunt toepassen.
BIj de training hoort ook een digitale leeromgeving waar je middelen vindt voor persoonlijk verdieping, zoals opdrachten, achtergrondartikelen, podcasts en de mogelijkheid voor online coaching on the job.

  • Kun je aangeven wat je nodig hebt om je werk duurzaam te kunnen doen
  • Heb je de zorg voor jezelf onderdeel gemaakt van je professionele houding 
  • Kun je collega’s in de jeugdzorgketen aanspreken op hun rol en verantwoordelijkheid
  • Heb je tools om vanuit ‘jezelf als instrument’ tot goede zorg te komen. Intuïtie vormt een integraal onderdeel in het benaderen van cliënten en het dealen met complexe werksituaties.
  • Zie je hoe intuïtie een essentieel onderdeel van zelfzorg is om niet vervreemden in het werk.
  • Heb je door middel van moreel beraad ethische kwesties uit het werk besproken en samen gezocht naar wat goede zorg in deze specifieke situatie betekent.
  • Heb je geleerd om te gaan met morele stress als gevolg van complexe werksituaties. Je hebt een gezamenlijk vocabulaire ontwikkeld om deze morele stress te kunnen delen en bespreken.

Deze training is ontwikkeld voor jeugdzorgwerkers met een aantal jaren (minimaal 2) werkervaring.

De kosten voor deelname bedragen € 2.750

Deelnemers die aanmelden voor 10 oktober maken gebruik van subsidie, waarmee ze 50% van dit bedrag terug ontvangen.

Het is een vrij omvangrijk traject (6 dagen) met een flinke doorlooptijd. Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om mee te doen en zo het maximale uit dit programma te halen.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Log hier in. Ben je nieuw bij Jeugdzorgleert? Registreer je dan hier.

Praktische informatie

Duur
6 dagen

SKJ punten
in aanvraag

Accreditatienummer
in aanvraag

Kosten
€ 1.815,-

Wij maken gebruik van cookies
Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.
Survey sluiten
Vragenlijst
Wil je kort de tijd nemen om 3 korte vragen te beantwoorden?